CONTACT MET TRICEPS?

088 5000 500

mail ons

Alle informatie over de Triceps Outplacement aanpak

Outplacement, je wordt er beter van!

Het begrip outplacement roept onmiddellijk associaties op met reorganisatie, inkrimping of bijvoorbeeld ontslag. Vaak nare omstandigheden waarbij werkverhoudingen verstoord raken en de sfeer tastbaar zwaar drukt. Het bedrijf ligt onder vuur, collega's zitten op de schopstoel of - in het persoonlijkste geval - staat je eigen positie ter discussie. Vervelend? Eventjes misschien, maar dan moet je opstaan en de rozen ruiken. Triceps is meester in dit metier en heeft de attitude en de middelen om van een halfleeg glas een heel vol glas te maken.

We helpen mensen 'out of the job' te denken.

Nieuwsgierig?

Bekijk de website 

Wet Werk & Zekerheid

Flexibiliteit is een rekbaar begrip

Het kabinet heeft de Wet Werk & Zekerheid (WWZ) aangenomen. Een wet bedoeld als smeermiddel voor de arbeidsmarkt. Enerzijds om het werkgevers gemakkelijker te maken vaste medewerkers te ontslaan, anderzijds om zogenoemde flexwerkers extra zekerheid te bieden. Een mes dat aan twee zijden dient te gaan snijden, maar waarvan de werking nog ongewis is. Wel zeker is dat de WWZ in werking treedt. Voor een deel pas verderop in 2015, maar voor een belangrijk deel al per 1 januari 2015. Alertheid is dus geboden.

lees verder 

Wie anderen wil leiden, moet eerst zijn eigen leider worden

Dit artikel is het derde in een trilogie over persoonlijk leiderschap:

Zelfkennis: heel goed weten waar je eigen kracht en toegevoegde waarde ligt,

Zelfkiezen: op basis van zelfkennis weten en kiezen welke rol optimaal bij je past,

Zelfsturen: alleen als je zelf in de lead bent, kun je anderen sturen

Daarna volgen twee oefeningen om te leren werken met deze materie.

lees verder 

The road to better

Verandering van een persoon, een organisatie en een gevoel

Dit is in eerste instantie een gewoon verhaal over de coaching van een klant. Maar het is ook een illustratie van hoe een opdracht kan evolueren, hoe de typerende werkwijze van Triceps in de praktijk kan uitpakken. Het is zeker het relaas van een manager die zich bewust wordt van de impact van zijn gedrag op zijn omgeving. Die ziet en die leert hoe je energie kunt opwekken in een organisatie. Gratis en voor niets. Een verslag van een stimulerend en inspirerend proces.

lees verder 

Carrière advieslijn

Vragen over (dreigend) ontslag, outplacement, persoonlijk functioneren of carrière coaching?

Bel dinsdagmiddag vrijblijvend naar onze carrière advieslijn op 088 5000 550 tussen 13:00 en 17:00

TRICEPS & FITCH

Wanneer je bij Triceps aanklopt, krijg je negen van de tien keer te maken met FITCH. Triceps gebruikt FITCH als analysemethode om je als persoon of bijvoorbeeld als team door te lichten. Welk gedrag vertoon je en waarom? En wat is het effect daarvan op je omgeving? Als je weet hoe en waarom je dingen doet, kun je effectiever en succesvoller optreden.

De naam van FITCH is afgeleid van Fit en Match en dat is precies wat het doet. FITCH legt bloot hoe jij je gedraagt en hoe je je zou willen ontwikkelen. Onze coaches vertalen die antwoorden naar een werkplek en een functie die past. Waar je je op je sterkst kunt gedragen. Daar ben je het meest jezelf en dus sta je daar midden in je kracht.

FITCH vertelt in heldere, toegankelijke taal welk gedrag jij laat zien en wat je zou willen laten zien. Jouw gedrag verhoudt zich tot je omgeving. Het maakt emoties los en mensen om je heen gaan ernaar handelen. Die impact moet kloppen bij de rol of de functie die jij hebt in dat veld. Een CEO moet een koers uitzetten en anderen daarachter verzamelen, een CFO moet kunnen afremmen en een kritisch geluid laten horen, een teambouwer moet voor zijn mensen staan, stimuleren en onderling vertrouwen faciliteren.

Wil je meer weten over FITCH?

Rob Boerboom, T 06-52535070, of Willem Hornstra, T 06-51073266, staan je graag te woord.

Triceps Program Partner bij Brainport

14 februari 2014 · Share · Tags: Accelerator NextOEM · Mail to friend

 

Jan Michielsen

Door: Jan Michielsen

Triceps Program Partner bij Brainport

Wij zijn erg trots dat we door Brainport geselecteerd zijn als Program Partner voor het programma NextOEM. Binnen het programma NextOEM is Triceps verantwoordelijk voor het thema: Organization and People.

Ik zal verder toelichten wat dit programma inhoudt.

Brainport

Is de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost-Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. Brainport, een Europese toptechnologieregio van formaat, is de vestigingsplaats voor technisch georiënteerde bedrijven van grote international tot kleine toeleverancier. Het is de thuisbasis voor mondiale spelers als ASML, FEI, DAF, VDL, NXP, VI, Philips en velen anderen.

NextOEM

Brainport lanceert in 2014 “accelerator NextOEM”, een programma dat op zoek gaat naar snelgroeiende hightech bedrijven in Zuidoost Nederland, die de potentie hebben zich te ontwikkelen tot een Original Equipment Manufacturer (OEM) met een omzet van minstens 100 miljoen euro per jaar. Een uitgebalanceerde mix van coaching, kennisoverdracht en het aantrekken van risicokapitaal helpt de tien beste deelnemers hun groeiambities waar te maken. Doel van het programma is mee te bouwen aan de volgende Philips of ASML.

Acceleration Program NextOEM

Is een intensief programma dat voor iedere deelnemer op maat wordt gemaakt en bereidt ondernemers voor op snelle groei. Ze krijgen bijvoorbeeld adviezen bij het invullen van een volgende financieringsronde, vinden van belangrijke klanten, inrichten van een professionele supply chain voor industrialisatie van hun product, samenstellen van een gebalanceerd management team en het door ontwikkelen van het business plan.


NextOEM

Next Steps

Is de naam van onze workshop binnen het programma en daarin delen wij graag de kennis en opvattingen die wij hebben over de ontwikkeling van kleinere bedrijven in de context van High Tech OEM, die wij in de breedte bedienen en bediend hebben.

We bespreken de verschillende ontwikkelingsfases van organisaties. Iedere fase kenmerkt zich door andere uitdagingen en een specifieke leiderschapsstijl. We besteden aandacht aan het balanceren tussen structuur, competenties, beschikbaarheid, beloften, rolverdeling en gewenst gedrag. Wij bereiden de oprichters/eigenaars voor om succesvol de volgende stap te kunnen zetten door voorbeelden aan te reiken hoe zij hun leiders, teams, afdelingen en individuen mee kunnen nemen naar de volgende fase.

Voorafgaand aan de workshop wordt een Leadership test afgenomen bij de deelnemers. Wij passen dit instrument in de breedte van de Management Tafel toe. Deze test bestrijkt de aspecten van persoonlijk en professioneel Leiderschap. De uitkomst wordt voorafgaand in een individueel gesprek doorgesproken. Naast effectief gedrag wordt ook aandacht besteed aan ineffectief gedrag.

Verder zullen we in de workshop ook aandacht besteden hoe een werving- en selectieproces in te richten op basis van competenties, rollen en gewenst gedrag. Het belang ervan wordt vaak onderschat. Onze ervaring leert dat het veel tijd, energie en geld kost om later te herstellen en het kan remmend werken in de ontwikkeling van het bedrijf.

Een interactieve sessie waarin de deelnemers hun eigen ervaringen delen, kunnen leren van elkaar en van zeer ervaren inleiders aan de hand van concrete voorbeelden, gebruikmakend van verschillende tools en methodieken. Samen met Nico Brokking zal ik het programma inleiden waarbij wij een effectieve, gedreven, mensgerichte en pragmatische aanpak zullen hanteren.

 

Onze rol als Program Partner zal ongetwijfeld ertoe bijdragen dat Triceps nog beter op de kaart komt te staan in de Brainport-regio. Houd het nieuwspunt en de nieuwsbrief in de gaten voor verdere ontwikkelingen.