CONTACT MET TRICEPS?

088 5000 500

mail ons

Nieuw leiderschap in de zorg, hoezo?

Wat betekenen drastische veranderingen in een branche voor de leiders uit die branche? Welk type mens heb je nodig om een fusie in goede banen te leiden? Of in een organisatie waar het verdienmodel volledig omgegooid wordt? Welke eigenschappen heeft een leider nodig in een bedrijf dat enorm groeit, of juist krimpt?

lees verder 

Op je werk: ben jij jezelf of een ander?

Ben jij jezelf op je werk of een ander? Wat is je eigen kracht? Wat maakt jou uniek en hoe wordt dat gecombineerd met de rol die je vervult bij je dagelijkse werkzaamheden?

Bij Triceps staan wij voor het realiseren van doorbraken op het gebied van persoonlijk leiderschap. Voor ons betekent dit kort samengevat: zelfkennis, zelfkiezen en zelfsturen.

lees verder 

Hoe is het nu met Ramon Kuipers

We laten graag onze klanten vertellen over onze samenwerking. Dit keer is Ramon Kuipers aan de beurt. Door een reorganisatie moest hij gedwongen opzoek naar een nieuwe baan. Hij viel in een gat en dat werkte door in zijn sollicitatiegesprekken. Door een coachingstraject en assessment bij Triceps weet hij wat hij wil en waar hij goed in is, wat resulteerde in een leuke nieuwe baan als Key Account Manager.

lees verder 

Ontslag? Outplacement, en neem zelf de regie!

Veel mensen wordt een standaard outplacement traject aangeboden. Waarom niet eerst verder kijken? Wij helpen 98% weer aan het werk met ons Outplacement programma.

Bekijk de product sheet:

Carrière advieslijn

Vragen over (dreigend) ontslag, outplacement, persoonlijk functioneren of carrière coaching?

Bel dinsdagmiddag vrijblijvend naar onze carrière advieslijn op 088 5000 550 tussen 13:00 en 17:00

RDA wordt methode FITCH

Bij Triceps gebruiken we voor het geven van dat inzicht het RDA assessment. Ons meetinstrument waarmee we valideren en objectiveren en vooral aan mensen en teams inzicht geven in het gedrag dat ze laten zien en de uitwerking ervan in hun omgeving. De laatste verandering is dat deze assessment-tool naast een upgrade, ook een naamsverandering krijgt.

lees verder

Triceps Program Partner bij Brainport

14 februari 2014 · Share · Tags: Accelerator NextOEM · Mail to friend

 

Jan Michielsen

Door: Jan Michielsen

Triceps Program Partner bij Brainport

Wij zijn erg trots dat we door Brainport geselecteerd zijn als Program Partner voor het programma NextOEM. Binnen het programma NextOEM is Triceps verantwoordelijk voor het thema: Organization and People.

Ik zal verder toelichten wat dit programma inhoudt.

Brainport

Is de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost-Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. Brainport, een Europese toptechnologieregio van formaat, is de vestigingsplaats voor technisch georiënteerde bedrijven van grote international tot kleine toeleverancier. Het is de thuisbasis voor mondiale spelers als ASML, FEI, DAF, VDL, NXP, VI, Philips en velen anderen.

NextOEM

Brainport lanceert in 2014 “accelerator NextOEM”, een programma dat op zoek gaat naar snelgroeiende hightech bedrijven in Zuidoost Nederland, die de potentie hebben zich te ontwikkelen tot een Original Equipment Manufacturer (OEM) met een omzet van minstens 100 miljoen euro per jaar. Een uitgebalanceerde mix van coaching, kennisoverdracht en het aantrekken van risicokapitaal helpt de tien beste deelnemers hun groeiambities waar te maken. Doel van het programma is mee te bouwen aan de volgende Philips of ASML.

Acceleration Program NextOEM

Is een intensief programma dat voor iedere deelnemer op maat wordt gemaakt en bereidt ondernemers voor op snelle groei. Ze krijgen bijvoorbeeld adviezen bij het invullen van een volgende financieringsronde, vinden van belangrijke klanten, inrichten van een professionele supply chain voor industrialisatie van hun product, samenstellen van een gebalanceerd management team en het door ontwikkelen van het business plan.


NextOEM

Next Steps

Is de naam van onze workshop binnen het programma en daarin delen wij graag de kennis en opvattingen die wij hebben over de ontwikkeling van kleinere bedrijven in de context van High Tech OEM, die wij in de breedte bedienen en bediend hebben.

We bespreken de verschillende ontwikkelingsfases van organisaties. Iedere fase kenmerkt zich door andere uitdagingen en een specifieke leiderschapsstijl. We besteden aandacht aan het balanceren tussen structuur, competenties, beschikbaarheid, beloften, rolverdeling en gewenst gedrag. Wij bereiden de oprichters/eigenaars voor om succesvol de volgende stap te kunnen zetten door voorbeelden aan te reiken hoe zij hun leiders, teams, afdelingen en individuen mee kunnen nemen naar de volgende fase.

Voorafgaand aan de workshop wordt een Leadership test afgenomen bij de deelnemers. Wij passen dit instrument in de breedte van de Management Tafel toe. Deze test bestrijkt de aspecten van persoonlijk en professioneel Leiderschap. De uitkomst wordt voorafgaand in een individueel gesprek doorgesproken. Naast effectief gedrag wordt ook aandacht besteed aan ineffectief gedrag.

Verder zullen we in de workshop ook aandacht besteden hoe een werving- en selectieproces in te richten op basis van competenties, rollen en gewenst gedrag. Het belang ervan wordt vaak onderschat. Onze ervaring leert dat het veel tijd, energie en geld kost om later te herstellen en het kan remmend werken in de ontwikkeling van het bedrijf.

Een interactieve sessie waarin de deelnemers hun eigen ervaringen delen, kunnen leren van elkaar en van zeer ervaren inleiders aan de hand van concrete voorbeelden, gebruikmakend van verschillende tools en methodieken. Samen met Nico Brokking zal ik het programma inleiden waarbij wij een effectieve, gedreven, mensgerichte en pragmatische aanpak zullen hanteren.

 

Onze rol als Program Partner zal ongetwijfeld ertoe bijdragen dat Triceps nog beter op de kaart komt te staan in de Brainport-regio. Houd het nieuwspunt en de nieuwsbrief in de gaten voor verdere ontwikkelingen.