CONTACT MET TRICEPS?

088 5000 500

mail ons

Triceps over HR

Triceps geeft graag haar kijk op Human Resources: HR is een belangrijk onderdeel van bijna elke organisatie en zodoende is het management hiervan essentieel. Triceps weet wat er nodig is voor goed management en heeft een breed palet aan HR Managers in haar netwerk. Graag delen wij onze kennis en netwerk.

lees verder

Workshop Leiderschap en Organisatie op de High Tech Campus Eindhoven

Door: Jan Michielsen

Ik had jullie in de nieuwsbrief van februari al geïnformeerd dat we als Triceps trots zijn dat we door Brainport Development geselecteerd zijn als Program Partner voor het NextOEM programma. Nico Brokking en ik vonden het een voorrecht om op 5 juni op de High Tech Campus Eindhoven voor de 6 geselecteerde bedrijven de workshop Leiderschap en Organisatie te verzorgen.

lees verder

Meer genieten, minder werken, meer voldoening, minder stress

de groene draad deel 2

Een blog van Rob Savelkoul. Coach en consultant bij Triceps en de Talentbank. Maar vooral ook sustainable farmer. Een paar keer per jaar vertelt hij over zijn ervaringen op zijn boerderij in Zuid Portugal en het werk dat hij doet bij Triceps.

lees verder

Ontslag? Outplacement, en neem zelf de regie!

Veel mensen wordt een standaard outplacement traject aangeboden. Waarom niet eerst verder kijken? Wij helpen 98% weer aan het werk met ons Outplacement programma.

Bekijk de product sheet:

Carrière advieslijn

Vragen over (dreigend) ontslag, outplacement, persoonlijk functioneren of carrière coaching?

Bel dinsdagmiddag vrijblijvend naar onze carrière advieslijn op 088 5000 550 tussen 13:00 en 17:00

Waar gaat Nederland haar technici vandaan halen?

Er is een tekort aan hoogopgeleide technici op de arbeidsmarkt. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze innovatieve groei gewaarborgd blijft?

Lees meer

RDA wordt methode FITCH

Bij Triceps gebruiken we voor het geven van dat inzicht het RDA assessment. Ons meetinstrument waarmee we valideren en objectiveren en vooral aan mensen en teams inzicht geven in het gedrag dat ze laten zien en de uitwerking ervan in hun omgeving. De laatste verandering is dat deze assessment-tool naast een upgrade, ook een naamsverandering krijgt.

lees verder

Triceps Program Partner bij Brainport

14 februari 2014 · Share · Tags: Accelerator NextOEM · Mail to friend

 

Jan Michielsen

Door: Jan Michielsen

Triceps Program Partner bij Brainport

Wij zijn erg trots dat we door Brainport geselecteerd zijn als Program Partner voor het programma NextOEM. Binnen het programma NextOEM is Triceps verantwoordelijk voor het thema: Organization and People.

Ik zal verder toelichten wat dit programma inhoudt.

Brainport

Is de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost-Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. Brainport, een Europese toptechnologieregio van formaat, is de vestigingsplaats voor technisch georiënteerde bedrijven van grote international tot kleine toeleverancier. Het is de thuisbasis voor mondiale spelers als ASML, FEI, DAF, VDL, NXP, VI, Philips en velen anderen.

NextOEM

Brainport lanceert in 2014 “accelerator NextOEM”, een programma dat op zoek gaat naar snelgroeiende hightech bedrijven in Zuidoost Nederland, die de potentie hebben zich te ontwikkelen tot een Original Equipment Manufacturer (OEM) met een omzet van minstens 100 miljoen euro per jaar. Een uitgebalanceerde mix van coaching, kennisoverdracht en het aantrekken van risicokapitaal helpt de tien beste deelnemers hun groeiambities waar te maken. Doel van het programma is mee te bouwen aan de volgende Philips of ASML.

Acceleration Program NextOEM

Is een intensief programma dat voor iedere deelnemer op maat wordt gemaakt en bereidt ondernemers voor op snelle groei. Ze krijgen bijvoorbeeld adviezen bij het invullen van een volgende financieringsronde, vinden van belangrijke klanten, inrichten van een professionele supply chain voor industrialisatie van hun product, samenstellen van een gebalanceerd management team en het door ontwikkelen van het business plan.


NextOEM

Next Steps

Is de naam van onze workshop binnen het programma en daarin delen wij graag de kennis en opvattingen die wij hebben over de ontwikkeling van kleinere bedrijven in de context van High Tech OEM, die wij in de breedte bedienen en bediend hebben.

We bespreken de verschillende ontwikkelingsfases van organisaties. Iedere fase kenmerkt zich door andere uitdagingen en een specifieke leiderschapsstijl. We besteden aandacht aan het balanceren tussen structuur, competenties, beschikbaarheid, beloften, rolverdeling en gewenst gedrag. Wij bereiden de oprichters/eigenaars voor om succesvol de volgende stap te kunnen zetten door voorbeelden aan te reiken hoe zij hun leiders, teams, afdelingen en individuen mee kunnen nemen naar de volgende fase.

Voorafgaand aan de workshop wordt een Leadership test afgenomen bij de deelnemers. Wij passen dit instrument in de breedte van de Management Tafel toe. Deze test bestrijkt de aspecten van persoonlijk en professioneel Leiderschap. De uitkomst wordt voorafgaand in een individueel gesprek doorgesproken. Naast effectief gedrag wordt ook aandacht besteed aan ineffectief gedrag.

Verder zullen we in de workshop ook aandacht besteden hoe een werving- en selectieproces in te richten op basis van competenties, rollen en gewenst gedrag. Het belang ervan wordt vaak onderschat. Onze ervaring leert dat het veel tijd, energie en geld kost om later te herstellen en het kan remmend werken in de ontwikkeling van het bedrijf.

Een interactieve sessie waarin de deelnemers hun eigen ervaringen delen, kunnen leren van elkaar en van zeer ervaren inleiders aan de hand van concrete voorbeelden, gebruikmakend van verschillende tools en methodieken. Samen met Nico Brokking zal ik het programma inleiden waarbij wij een effectieve, gedreven, mensgerichte en pragmatische aanpak zullen hanteren.

 

Onze rol als Program Partner zal ongetwijfeld ertoe bijdragen dat Triceps nog beter op de kaart komt te staan in de Brainport-regio. Houd het nieuwspunt en de nieuwsbrief in de gaten voor verdere ontwikkelingen.